Holisztikus terápia

„Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi.”

Az egészség a legnagyobb érték, de csak akkor értékeljük igazán, ha már valamilyen módon károsodott, elveszett, ha korlátoz valamiben, vagy lehetetlenné teszi, hogy a normális napi életünket éljük.

Az egyetemi orvoslás fő terápiás tevékenysége a sürgősségi betegellátás mellett a friss, akut betegségek kezelése, elsősorban a tünetek csökkentése, megszüntetése, krónikus betegségek esetén pedig a tartós tünetmentesség elérése, a betegek ápolása, sokszor az élet végéig tartó gyógyszeres kezelés révén.

Az orvosi és az egészségügyi tevékenység általános alapelve a betegségek kialakulásának megelőzése és az egészség megőrzése kell, hogy legyen.

A holisztikus, komplementer terápiák segítségével elsősorban a krónikus, vagy gyógyíthatatlannak tartott betegséggel küzdő embereket gyógyítjuk, akiknek az ellátása során a végleges gyógyulást tűzzük ki célul.

Az egészség nem vásárolható meg patikában, ezt nem egy gyógyszer vagy étrendkiegészítő fogja megteremteni.

A teljességre törekvő, komplex, holisztikus terápiák vezérfonala az az önismereti út, amelyet a betegnek fel kell ismernie magában, meg kell értenie ahhoz, hogy tisztában legyen azzal a folyamattal, hogy hogyan alakulhatott ki a betegsége.

Ezután -megismerve a tünetek kialakulásához vezető legfőbb élettani mechanizmusokat is- játszhat csak aktív szerepet az orvos által irányított gyógyító folyamatok kivitelezésében.

Az egyetemi orvoslás módszereit a következő terápiákkal egészíthetjük ki: méregtelenítési módszerek, böjt és dietoterápiák, légzésterápia, jógaterápia, relaxációs módszerek, meditációs technikák, hagyományos kínai orvosi módszerek, akupunktúra, homeopátia, frekvencia terápiák, biorezonanciaterápiák, fitoterápia, ortomolekuláris terápia, kineziológia, bioenergetikai terápiák, színterápia, mozgásterápia, zeneterápia, művészeti terápiák, stb.

A terápia hatására bekövetkező változás egyre több változást hoz, ami újabb változás lehetőségét rejti magában. A javulás folyamatosan és fokozatosan lehetőséget teremt a beteg számára a legideálisabb állapot és a végleges gyógyulás elérésére a holisztikus terápiák alkalmazása segítségével.

A diagnosztika segítségével feltárt folyamatok megértése révén világossá válnak azok az okok, amelyek a tünetek kialakulásáért felelőssé tehetők, így a terápia irányai és a szükséges módszerek meghatározhatók. A betegnek végre kell hajtania az életvitelében, gondolkodásában szükséges változtatásokat.

A legfontosabb annak megerősítése, hogy teljesen biztos legyen abban, hogy meggyógyulhat.

Ez sokszor azért nehéz, mert a rendelkezésére álló korábbi információk, ill. az egészségügyi személyzet pont az ellenkezőjét sugallják neki.

Ha a kezdeti lépések sikeresek, ha a holisztikus terápiák működnek, ha az orvos-beteg kapcsolat harmonikus. akkor ezt újabb sikerek és fokozatos javulás követi, de akár azonnali gyógyulás is bekövetkezhet, ha ezt az orvos és a beteg hitrendszere nem akadályozza.

Az orvosi tevékenység eredményeként bekövetkező gyógyulási folyamatokat az univerzum energiái és a vonzás törvénye is támogatja, így egyre erőteljesebb javulás következik be a beteg állapotában, a folyamat végén pedig a teljes és végleges gyógyulás is elérhetővé válik.