Szénanátha

A 23 éves fiút édesanyja kíséri el a rendelésre.  A fiú szénanáthája már 7 éve minden nyarukat elrontja.

A beteg első tünetei váratlanul jelentek meg enyhe orrfolyás, reggeli tüsszögés, könnyezés formájában. Először nem is gondoltak allergiára, azt hitték enyhe megfázása van a betegnek, de mivel a tünetek két héten belül nem javultak, így orvoshoz fordultak.

Háziorvosa rögtön allergológushoz küldte őt. Az elvégzett allergológiai vizsgálatokkal parlagfű, virágpor, házi por, kutya- és macskaszőr allergiát sikerült kimutatni. Az elkezdett gyógyszerek hatására a beteg állapota javult.

A páciens kórelőzményéből kiemelendő, hogy három éves korában kivették a manduláját, hét éves korában pedig vakbélműtéte volt. Serdülő korában visszatérő arcüreg gyulladások miatt kezelték. Középiskolás korában magatartási és tanulási problémái adódtak, ekkor indult az allergiás reakciója is.

A beteg panaszai általában évente július végétől október végéig tartanak. A gyógyszerekre ugyan javul az állapota, de a gyógyszerek álmosítják, amelyik viszont nem álmosítja, az nem is hat a tüneteire. Rengeteg orrcseppet és aeroszolt kipróbált már, de orrdugulását egyik sem szüntette meg teljesen.

A hagyományos terápiák elégtelensége miatt sok alternatív lehetőséget is kipróbált a beteg.

Járt akupunktőrhöz, de az csak átmeneti javulást hozott, járt talpmasszázsra is, de ez sem javított a tüneteken. Kineziológiai oldásokon is részt vett eredmény nélkül. Tíz alkalommal biorezonancia kezelésre járt, ami meg is szüntette a tüneteit, amíg a kezelés tartott, de ezután újra visszatértek a kellemetlenségek.

Rengeteg gyógyterméket is szedett a kezelések kiegészítésképpen, de állapota ezektől sem változott lényegesen.

Rendelésemen az állapotfelmérés során a Tüdő és a Vastagbél (kínai orvoslás) energetikai terheltségét állapítottam meg, enyhe vastagbél diszbakteriózis mellett. Az arcüreg gócnak bizonyult. Az élelmiszer allergia vizsgálat során méz, kakaópor, paradicsom, eper, tej trappista sajt és olajos mag allergiát ill. intoleranciát állapítottam meg.

A méregtelenítést épp időben, február végén kezdte meg a beteg, így elég idő volt még az allergia szezonig ahhoz, hogy az immunrendszer működését helyreállítsuk. A kúrát állati fehérjementes étrenddel kezdte a fiatalember, heti egy lénapot tartott emellett. Ezeken a napokon colon-hydroterápiára is járt. A felépítés során étrendjébe nem építettük vissza az allergén ételeket. Az arcüreg góc szanálása céljából speciális nozódát adtunk echinacea kíséretében. A beteg tisztító teákat ivott, multivitamin és antioxidáns készítményeket szedett, heti kétszer-háromszor hársfa- és kamillavirág teával inhalált. Hetente egy alkalommal infraszaunában is méregtelenítette magát.

A beteg tünetei annyira típusosak voltak, hogy nem volt nehéz kiválasztani számára az alkati homeopátiás szerét a Kalium iodatumot. Ezt C1000-es potenciában kapta. A szer első bevétele után enyhe formában megjelentek az allergiás reakció tünetei, de ez nem tartott tovább két napnál. Ezután havonta egyszer szedte a szert és izgatottan vártuk azt az időszakot, amikor a légúti tünetei meg szoktak jelenni.

Eljött a július, aztán az augusztus, az allergiás reakció azonban nem jelent meg.

A beteg minden gyógyszerét elhagyhatta
és a korábban allergén élelmiszereket is fogyaszthatta.