A módszer

Egészségügyi tevékenységünk lényege, hogy a betegségtünetekkel jelentkező embert gyógyítjuk, nem a tüneteket kezeljük. Sok beteg azzal is megelégszik, ha megszűnnek, vagy legalább enyhülnek a tünetei, de mi mindenkit arra szeretnénk megtanítani, hogy ismerje meg saját magát, beleértve betegségét is.

Mindenki tegye fel azt a kérdést magának, hogy miért lett beteg, miért nincs jól, gondolkodjon el, mit csinál rosszul az életében, mit csinálnak mások rosszul vele. Ki is ő valójában, ki az az ember, aki épp ezzel vagy azzal a tünettel él együtt.

Ha ezt megteszi a beteg, csak akkor lesz esélye a valódi gyógyulásra. Mindenkinek fel kell ébrednie, mindenkinek rá kell jönnie, hogy betegségtünetei már nagyon régen ébresztőt fújnak. A betegek többsége azonban még mindig alszik, és kibúvókat keres. Nem fordul orvoshoz, vagy ha mégis, akkor megelégszik gyógyszerek szedésével, kezelteti magát így vagy úgy, csak saját maga nem tesz semmit a változásért.

Sokan elfogadják azt az orvosoktól, hogy betegségük gyógyíthatatlan, hogy életük végéig gyógyszert kell szedniük, hogy meg kell műttetniük magukat, visszafordíthatatlan károsodásokat kell elszenvedniük. Ez igen erős szuggesztióként még reménytelenebbé teszi a sorsukat, és teljesen lehetetlenné a gyógyulásukat. (ld. még pszichoterápiás rész)

A jó hír azonban az, hogy mindenki meggyógyulhat! A gyógyulás esélye annál nagyobb, minél kevésbé súlyos a betegség, minél enyhébbek a tünetek, ill. fontos tényező a beteg életkora is. Nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg ember!

Az életmódváltás elcsépelt szólam, de mégis ez a legfontosabb és sosem késő elkezdeni. Ha a beteg nem változtat azon az életvitelen, amely beteggé tette, akkor nem gyógyulhat meg.

Figyeljünk többet önmagunkra. Gondoljuk át: helyesen lélegzünk-e, iszunk-e elég folyadékot, megfelelő-e a táplálkozásunk, eleget mozgunk-e. Mennyire van jelen életünkben a stressz, ki vagyunk-e téve elektorszmog, földsugárzás, környezeti mérgek ártó hatásának, mennyire terheljük a szervezetünket élvezeti szerekkel, alkohollal, kávéval, dohányzással.

Milyen pszichés ártalmakkal élünk, rendben van-e a magánéletünk, párkapcsolatunk, milyen a családi és munkahelyi környezetünk, ért-e minket olyan súlyos fizikai vagy lelki trauma, amelyet nem tudtunk feldolgozni.

A gyógyuláshoz a legfontosabb dolog, hogy minden embernek meg kell tanulnia a meditációt, mert csak így jöhet rá arra, hogy ki is ő valójában, hiszen végül is azért lett beteg, mert nem azt az életet éli, ami neki a leginkább való lenne.

OSHO ezt írja: „Csak ellazulsz és ebben az ellazulásban elkezd valami megváltozni benned, radikális átalakulás, változás jön létre, az élet apró dolgai új értelmet nyernek, új jelentőséget kapnak. Akkor már semmi nem kicsi, minden új ízt kap, új aurát, valami olyasmit kezdesz érezni, hogy mindenben valami isteni van. Nem keresztény lesz belőled, nem hindu, nem mohamedán, egyszerűen csak szeretni fogod az életet. Egy dolgot fogsz megtanulni csupán, hogyan örülj az életnek.”

És ha jól érzed magad, ez átterjed környezetedre, és egyre több olyan körülményt vonzol majd, ami még boldogabbá tesz, végül a betegségtüneteknek sem kell már figyelmeztetniük, hogy nem jó úton jársz, így aztán azok is szépen megszűnnek.

Mindehhez természetesen méregteleníteni kell a szervezetet fizikailag is, meg kell szabadítani az oly gyakori kórokozóktól (gomba, parazita, bakteriális góc) és bomlástermékeiktől.

A különböző diagnosztikus módszerekkel pontosan megmondható az, milyen nehézfémeket, egyéb kémiai anyagokat kell kiüríteni a szervezetből, ügyelni kell a megfelelő étrend kialakítására, a test helyes sav-lúg viszonyainak beállítására. Ezt követően célzottan be kell pótolni azokat a hiányzó anyagokat, amelyek a szervezet működéséhez nélkülözhetetlenek.

Amennyiben szükséges, pszichoterápia segítségével meg kell szabadítani a pácienst azoktól a lelki terhektől, amelyek fizikai tünetként mutatják meg magukat, végül finom információt biztosító terápiák (homeopátia, NES) segítségével kell a lehető legjobb, gyógyult állapotot elérni minden embernél.

A diagnosztikus módszerek személyre szabottan mutatják meg, mit kell csinálni, a különböző terápiák pedig lehetőséget teremtenek a legoptimálisabb állapot eléréséhez.