Krónikus vesegyulladás

Az 50 éves férfi autoimmun vesegyulladással jelentkezik rendelésemen.

Betegsége kb. 10 éve indult, arra lett figyelmes, hogy reggelre igen jelentős szem körüli vizenyő alakult ki az alsó és a felső szemhéjat is érintve. Szinte alig tudta kinyitni a szemét.

Háziorvosa laborvizsgálatokat végeztetett, amelynek során enyhén beszűkült vesefunkció, magasabb süllyedés volt megállapítható. Vizeletében jelentős mennyiségű fehérjét találtak, a vizelet ugyanakkor steril volt, kórokozót nem tenyésztettek ki. A napi fehérjeürítés meghaladta a három grammot. A betegnek jelentős panasza ezen kívül nem volt, enyhén emelkedett vérnyomást mértek nála.

A páciens ezt követően nephrológiai centrumba került, ahol vesebiopsziát akartak végezni nála szövettani vizsgálat céljából, de ebbe ő nem egyezett bele. A beteg a kortikoszteroid gyógyszerek szedését sem fogadta el, vízhajtó gyógyszereket kapott.

A pácienst tájékoztatták az osztályon, hogy amennyiben a kezelésekbe nem egyezik bele, úgy teljes veseelégtelenség kialakulása fenyeget, amit dialízis kezeléssel lehet csak megoldani, ill. végső megoldásként vesetranszplantációra is sor kerülhet.

A beteg a gyógyíthatatlannak tartott vesebetegség diagnózisának kimondásakor sem vesztette el töretlen hitét a gyógyulásban. Bioenergetikai kezelésre járt, rendszeresen gyakorolt otthon, ellazult állapotban gyógyulását programozta.

Amikor rendelésemen megjelent, én méregtelenítő napokat javasoltam neki, tisztító teákat ivott, ginzenget, gyökfogókat szedett. Hetente kétszer akupunktúrás kezelésre járt, amelynek során a Vese, a Hólyag és a Kormányzó vezeték (kínai orvoslás) kiemelt fontosságú pontjait moxával erősítettük.

Havonta kontrolláltuk a naponta ürített fehérjemennyiséget a vizeletben, amely nagy örömünkre fokozatosan csökkent.

Három hónap múlva vesefunkciós paraméterei a normál tartományba kerültek, süllyedése is normalizálódott. Ekkor Natrium chloratum homeopátiás szert kapott alkati szerként C200-as potenciában abból a megfontolásból, hogy a beteg a kórkép kialakulása előtt jelentős lelki traumán esett át, édesanyja halálát azóta sem tudta feldolgozni. A szer természetesen a beteg egyéb tulajdonságai alapján is elrendelhető volt. Ezt követően a laborparaméterek tovább javultak.

Homeopátiás terápiáját három hónap múlva Aurum C1000–re változtattuk, bizonyos érzelmi vonatkozások alapján, amitől állapota tovább javult.

A szer második bevételét követően megszűnt a vizeletben a fehérje ürítés, vizenyői nem jelentkeztek, vérnyomása normalizálódott, valamennyi laborértéke negatívvá vált.

A nephrológiai centrumban csodálkoztak az eredményen,
de elfogadták az alternatív terápiák eredményességét.

A férfi azóta is jól van, rendszeresen ellenőrizteti vesefunkciós paramétereit.