Krónikus bőrgyulladás

A 24 éves fiú édesanyjával érkezik a rendelésre. A fiatalember 12 éve szenved bőrkiütéseitől, amelyek az arcán, a mellkasán és a háta felső részén jelentkeznek.

Korábban mindent kipróbáltak már, több bőrgyógyásznál is jártak.

A külsőleg használt krémek, kenőcsök és a tabletták csak átmeneti javulást hoztak. A fiút édesanyja kozmetikusa is kezelte, de a bőrtisztításokat követően inkább romlott az állapota. Ajánlották neki a Bioptron-lámpa kezelést, és a biorezonancia terápiát is, amelyek jók is voltak átmenetileg, de tartós eredményt egyikkel sem sikerült elérni.

A beteg kórelőzményéből kiemelendő, hogy gyermekkorában gyakran visszatérő felső légúti hurutok zajlottak, egy alkalommal tüdőgyulladása is volt, sokszor kezelték antibiotikummal. Visszatérő mandulagyulladások miatt ki akarták venni a manduláját, de ebbe szülei nem egyeztek bele.

Az állapotfelmérés során a mandulák nem bizonyultak gócnak, azonban jelentős vastagbél diszbakteriózist mutattam ki. Gombák nem szaporodtak el a vastagbélben.

A kezelést alapos méregtelenítéssel kezdtük. A beteg egy hétig csak folyadékokat fogyasztott, ásványvizet, gyógyteákat, frissen facsart zöldség- és gyümölcsleveket. Hetente egyszer keserűsós hashajtást is végzett.

A bőr tisztulását infraszauna használata révén fokoztuk, az immunrendszer működésének javítása céljából Phönix Lymphophön cseppeket szedett.

A béltisztítást Oxytarm tabletta szedése révén fokoztuk, ezt három hónapig szedte. Ezután a jótékony flórát pótoltuk vissza a bélrendszerbe Acidophilus készítmény segítségével.

A beteg a hiányállapotok pótlása céljából vitamin és ásványi anyag készítményeket kapott, antioxidánsok mellett. Az ételteszt alapján a beteg felépítő étrendje nem tartalmazhatott kakaóport, csokoládét, epret, olajos magvakat, tejet, trappista sajtot, búzalisztet.

A bőr állapota fokozatosan javult, a kezelés második hónapjának végére a kiütések száma a felére csökkent, újak pedig nem jelentek meg.

Ekkor alkati homeopátiás szerként Sulphur C200-at kapott, ami tökéletesen bevált, a javulás felgyorsult, a bőr megnyugodott. Ezt a készítményt havonta kétszer kellett szednie.

A terápia kezdetét követően 5 hónappal a beteg bőrtünetei teljesen megszűntek,
felső légúti fertőzései sem jelentkeztek.