Körbler-módszer

Az egyetemi orvosi szemlélet az emberi szervezetet egy önálló biokémiai rendszernek tekinti. Ebben a rendszerben megfelelő biokémiai mechanizmusok biztosítják a tökéletes működést, ha pedig betegségtünetek jelennek meg, akkor a diagnosztikai vizsgálatok feladata, hogy kiderítsék azt, hogy hol a hiba a rendszer működésében.

A terápia lényege pedig, hogy ki kell javítani a hibás mechanizmusokat, vagy éppen el kell pusztítani a mechanizmust tönkretevő kórokozót. 

A holisztikus, komplementer orvosi szemlélet szerint az emberi szervezet  energo-információs mezőbe ágyazottan szerves, elválaszthatatlan része az univerzumnak, így az ember csak a külvilággal való kölcsönhatásaival együtt vizsgálható. Az egyén környezettel való kapcsolata folyamatos energia és információ cserén alapul. Ez minden egyén esetén más és más. Az egyén bioenergia és információs mezője tartalmazza az egyénre jellemző összes tulajdonságot, beleértve az öröklött tulajdonságokat és a jelen élet összes történésének jellemzőit is.

Ha ezt az energiamezőt megbízhatóan vizsgálni tudjuk, akkor minden információhoz hozzáférhetünk, amit a mező egyén specifikusan hordoz és tárol, így az egészséggel és a betegséggel kapcsolatos kérdéseket is megválaszolhatjuk.

A Körbler-teszt ezt a lehetőséget rejti magában.

A módszer alkalmazásának feltétele a vizsgáló energetikai rendszerének tisztasága, nyitottsága, amelynek elérése céljából a terapeutának speciális gyakorlatokat, fizikai és mentális tisztító technikákat érdemes végeznie.

Körbler  nem írt le ilyen feltételeket, de a módszer használata során szerzett csaknem 20 éves tapasztalatom alapján egyértelművé vált számomra, hogy ezt a technikát nem képes mindenki, minden körülmények között végezni.

Fontos feltétel a nyugalom, a zavaró körülmények kizárása, az ellazult állapot, ugyanakkor a koncentrált figyelem  az adott kérdésre, feladatra.

A teszt sikeres és pontos végrehajtásának feltétele a terapeuta ráhangolódási képessége a beteg energiarendszerére. A módszer nagy elméleti és gyakorlati jártasságot feltételez a vizsgáló részéről. A finom érzékelési képesség fokozatosan és folyamatosan alakul ki az évek során.

Művészi szintre fejlesztve, a Körbler-teszt lehetőséget ad távdiagnosztikai munkára is, amely során az akár több ezer kilométerre lévő páciens kérdéseire is választ lehet adni.

A tiszta és kifinomult érzékelési képességgel rendelkező gyógyító képes a kollektív tudattalan asztrál és mentál üzeneteinek vételére, amelyet számára a bioindikátor használata tesz pontossá és egyértelművé. Amennyiben ezeknek a képességeknek a birtokában vagyunk, akkor nagy biztonsággal férhetünk hozzá a beteg gyógyulása szempontjából legfontosabb adatokhoz, információkhoz.

A vizsgálat az Erich Körbler által kifejlesztett bioindikátor segítségével történik. A diagnosztikus teszt során az állapítható meg, hogy az egyén energia mezejét ért hatások kedvezőek-e az egyén számára vagy sem, a harmónia irányába hatnak-e, vagy éppen ellenkezőleg. Továbbá az is megállapítható a teszt során, hogy a vizsgált körülmény, tárgy, anyag, behatás, kórokozó, stb. ártalmas-e vagy éppen támogató a vizsgált személy számára, sőt az is megmondható, hogy milyen mértékben.

A módszer terápiás része is rendkívül érdekes és izgalmas, amelynek során a bioenergiamező harmonizációja geometriai ábrák segítségével történik.

A Körbler féle jelgyógyászat az ősi szimbólumterápia modern változata. Erich Körbler ezt új homeopátiának nevezte el, hiszen hasonlóan a homeopátiás szerekhez a Körbler jelek is a páciens energiarendszerét módosítják, lehetőséget biztosítanak az energia tér harmonizációjára, így a fizikai tünetek csökkenésére, megszűnésére.

A Körbler módszer segítségével tehát könnyedén és megbízhatóan megállapítható például, hogy mely szerv beteg, milyen mértékben károsodott, milyen fertőzés áll fenn, oki tényező-e a kórokozó a betegség kialakulásában vagy sem.

Megállapítható továbbá, hogy milyen élelmiszereket fogyaszthat a beteg, mi a legmegfelelőbb étrend számára, és mely ételeket javasolt mindenképpen kerülnie. Meghatározható milyen terápiás beavatkozástól várhatjuk a legjobb eredményt, milyen gyógyszereket, homeopátiás szereket, gyógykészítményeket érdemes szednie a betegnek, milyen dózisban, mennyi ideig.

A diagnosztika és a terápia ezáltal valóban holisztikussá tehető, a rengeteg időt és pénzt igénylő vizsgálatok szükségtelenné válnak, megspórolhatók, a páciens a lehető leggyorsabban részesülhet a számára szükséges terápiában, ami végleges és teljes gyógyulást hoz.