Klimax (Menopauza)

54 éves nőbeteg 5 éve klimaxos tünetek miatt szenved.

Kb. 5 éve súlyos vérzészavara kezdődött, emiatt küretet két alkalommal is végeztek nála negatív eredménnyel. A szövettani vizsgálat rosszindulatú folyamatot nem igazolt. Nőgyógyászától hormonokat kapott, de azokat nem tudta szedni, mert vérnyomás emelkedés, fejfájás jelentkezett, hangulati zavarok alakultak ki. Gyógynövényeket és egyéb gyógykészítményeket is kipróbált, de sokszor olyan nagy mértékű volt a hüvelyi vérzés, hogy emiatt kórházba került.

A nőgyógyászati konzílium úgy döntött, hogy el kell távolítani a méhet és mindkét petefészket is, az egyiket korábbi gyulladások szövődményei, a másikat cisztás átalakulás miatt.

A műtétet követően kezdődtek csak az igazi megpróbáltatások a beteg számára. Vérzése ugyan nem volt, de naponta 8-10 alkalommal hőhullám és hideg verejtékezés jelentkezett nála. Nappal és éjszaka is előfordult ez, nappal a ruhája teljesen átnedvesedett a rohamot követően annyira, hogy abba kellett hagynia a munkáját és blúzt kellett cserélnie. Éjszaka is gyakran felébresztette ez a roham, úgy mondta el, hogy annyira izzad, hogy még a hajából is csöpög a víz.

Természetesen hormonális kezelés következett, de ezeket a szereket sem tolerálta a szervezete. Újabb gyógytermékekkel próbálkozott, gyógyteákat ivott, talpmasszázsra járt, de ezektől sem csökkentek a panaszai.

Az állapotfelmérés során a Vese és a Máj (kínai orvoslás) energiahiánya volt megállapítható. A beteg ginzenget, gyömbért, cickafark és szójakivonatot kapott, a hiányzó vitaminokat és ásványi anyagokat pótoltuk.

Ezután akupunktúrás kezelést kezdtünk, amit moxázással egészítettem ki. Állapota azonban nem sokat javult, talán valamivel ritkábbak lettek a rohamok.

Ekkor homeopátiás szerként Belladonna C30-at kapott a beteg tüneti szerként, és ez tökéletesen jó volt a rohamok súlyosságának és időtartamának csökkentésére, de nem előzte meg a rosszulléteket.

Ezért a páciens alkati szerként Sulphuricum acidumot kapott kezdetben 200-as, majd később 1000-es potenciában.

Ez végre tökéletesen bevált, rohamai tejesen megszűntek, éjszaka sem ébred fel.