Hüvelyi folyás, méh myoma

A 37 éves nőbeteg vérzési zavarral fordult nőgyógyászához. Korábban kétszer szült, jelenleg fogamzásgátló tablettát nem szed. A néhány hónapja kialakult menstruációs zavaron kívül hosszú évek óta visszatérő hüvelyi folyástól is szenved. Korábban sokszor vizsgálták emiatt, vagy sikerült valamilyen kórokozót kimutatni a tünet hátterében, vagy nem.

Szinte a teljes gyógyszerpalettát végigszedte már a beteg, hüvelyi kúpokat, tablettákat, krémeket használt.

A gyógyszerek bevétele után 2-3 hónapig tünetmentes szokott lenni, de aztán újra jelentkeznek a kellemetlen tünetei.

Nőgyógyásza szerint ezzel a tünettel együtt kell élnie.

A nőgyógyászati vizsgálat során a vérzészavar hátterében levő esetleges hormonális eltérést sikerült kizárni, azonban a hasi és hüvelyi ultrahang vizsgálat a méh állományában két kisebb, 2 cm-t nem meghaladó átmérőjű myomát írt le. Ezek a jóindulatú daganatok tehetők felelőssé a kialakult vérzészavarért.

Orvosa azt mondta a betegnek, hogy a myoma mérete az idő előrehaladtával nőni fog, tehát felesleges várni a műtéttel, el kell távolítani a daganatokat, elképzelhető, hogy az egész méh eltávolítására is szükség lesz.

A beteg ezt a lehetőséget nem fogadta el és alternatív terápiákba kezdett.

Rendelésemen az állapotfelmérés során a hüvely gombás és bakteriális fertőzése volt megállapítható. Ezt célzottan kiválasztott hüvelykúppal kezeltük. A kórokozók elpusztítását követően hüvelyflóra rendezés történt. A vizsgálatok során a bélrendszer diszbakteriózisát állapítottam meg, emiatt a szénhidrát bevitel csökkentését javasoltam. A beteg állati fehérjementes étrendet és heti egy lénapot tartott. A kezelést bélflóra pótlással egészítettük ki, a beteg multivitamint és antioxidánsokat kapott.

A Vese (kínai orvoslás) energiaközpontjának erősítése céljából ginzenget és gyömbért kezdett szedni a páciens, a méregtelenítést csalán és mezei zsurló teákkal tettük teljesebbé. A beteg az Aviva tornát rendszeresen végezte.

A terápia csúcsát kétféle homeopátiás szer jelentette, egyrészt a beteg kis potenciában Myoma uteri nozódát kapott, mellé alkati szerként pedig Silicea C200–at adtam.

A hüvelyi gyulladásra utaló tünetek gyorsan elmúltak és fél év óta nem is térnek vissza. A vérzészavar is megszűnt, a kontroll hüvelyi ultrahang szerint a myoma-k mérete hat hónap alatt a felére csökkent.

A beteg jól van, teljes életet él, elképzelhető, hogy párjával újabb gyermeket vállalnak.

Jelenleg csupán a Siliceat szedi C1000-s potenciában kéthavonta egyszer, és rendszeresen jár nőgyógyászati szűrővizsgálatra.