Hitvallás

„Nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg.”

A gyógyulás csak az orvos és a hozzáforduló, benne megbízó páciens közös erőfeszítésének eredményeként jöhet létre.

A páciens feladata, hogy megértse betegsége lényegét, és hogy az orvos által javasolt terápiát betartsa.

Legyen világos számára, hogy betegsége kialakulásának ő maga volt az oka azáltal amilyen életmódot folytatott, amilyen gondolatai, érzelmei voltak. Genetikus és karmikus meghatározottságok szintén szerepet játszhattak betegsége kialakulásában.

Értse meg, hogy betegségtünetei azért jelentek meg, hogy felhívják a figyelmét arra, hogy sorsfeladatát nem, vagy nem tökéletesen teljesíti.

A tünetek megjelenésének oka figyelmeztetés, ami a változtatás lehetőségét jelenti számára. Amennyiben a beteg egyedül vagy az orvos segítségével helyesen értelmezi, megérti a tünetek valódi üzenetét, akkor a változás elindulhat és a gyógyulás a legsúlyosabb betegségből is megtörténhet.

Az orvos feladata a tünetek helyes, holisztikus értelmezése a holisztikus diagnosztika módszereivel, és a holisztikus terápia kivitelezése a beteg aktív közreműködésével.

A páciens végrehajtja azokat az életmódbeli változásokat, amelyek a betegség gyógyulásához szükségesek, az orvos pedig végrehajtja azokat a holisztikus terápiás beavatkozásokat, amelyek elhárítják a gyógyulás útjában álló akadályokat és a beteg öngyógyító képességét felerősítik.

Ez alapján tehát nem a betegséget kezeljük tünetileg, hanem a sajátos családi, munkahelyi környezetben élő beteg embert gyógyítjuk holisztikusan.

A közös és hatékony együttműködés eredményeként pedig a gyógyíthatatlannak tartott, „együtt kell vele élni” betegségek is megszüntethetők, a teljes testi, lelki jóllét állapota helyreállítható.