FÜLAKUPUNKTÚRA

A kínai orvoslás több ezer éves diagnosztikus és terápiás rendszer, amelynek fő elemét az akupunktúrát, a tűszúrás gyógymódját hazánkban is több száz gyógyító használja.

A kínai orvoslás és más ázsiai országok is használták terápiás célból a fülkagyló pontjait.
Tengerész hagyomány szerint a fülcimpa közepét átszúrva javíthatjuk a látásunkat.

Európában Paul Nogier francia neurológus vizsgálta a fül akupunktúrás pontjait, és a fület mint mikro rendszert..

A fülön ugyanolyan reflexzónák találhatók, mint a tenyéren és a talpon, ahonnan a távoli szervekre is tudunk hatni, befolyásolni működésüket, segíteni a szervezet feléledő öngyógyító képességét. A területek, zónák, pontok kezelésének következményei a pontok reflexkapcsolatai révén valósulnak meg.

A fülakupunktúra pontok meghatározott rend szerint helyezkednek el a fülkagylón, legkönnyebb úgy elképzelni, mintha a fülre egy feje tetejére állított kifejlett embriót helyeznénk.

A fül meghatározott területei, zónái ez alapján szerveket, szervrendszereket jelölnek, amelyeket kezelve az adott területre hatást fejthetünk ki, sőt az adott szervre vonatkozó információkat is szerezhetünk, pl. ha a terület kipirult, kiemelkedő, vagy fájdalmas a hozzátartozó szerv állapota szerint.

A fülakupunktúra pontok a zónákon belül pontosan meghatározott lokalizációjú területek. Tudományos igazolást nyert, hogy a pontok speciális idegvégződésekkel rendelkeznek, amelyek a hatásért felelős ingerületeket közvetítik.

A kínai orvoslás a fő energia csatornák találkozási helyének tekinti a fület, ezért a kezelés hatása gyorsan, egyértelműen valósul meg.

A fülkagyló tehát diagnosztikus és terápiás lehetőséget is biztosít számunkra, akár a hagyományos tanok tanítását, akár a modern orvostudomány mérhető eredményeit tekintjük. Megtekintéssel, tapintással fontos információkat kaphatunk a belső szervek állapotáról, színbeli eltérések, a bőr különböző elváltozásai utalhatnak erre.

Terápiás célból a pontokat különbözőképpen lehet kezelni, nyomhatjuk kézzel, vagy kis szondával, használhatunk növényi magvakat, mágnesgolyókat, melegíthetjük az adott pontot, lézerrel, vagy elektromos árammal is kezelhetünk, ill. a tűkezelés lehet egyszeri, vagy történhet akár egy hétig bent hagyott tartós tűvel is.

Tapasztalatom szerint a tartós tű kényelmes, de hatásában elmarad az alkalmankénti kezelés hatásától.

A kezelés eredményeképpen a ponthoz tartozó szerv működése megváltozik, az adott terület aktiválódik, a szerv működése harmonizálódik, a szervezet állapota az egyensúly felé mozdul el.

A kezelés hatása gyorsan észlelhető, a hatás maximuma 20-25 perc alatt kialakul, egy kezelés átlagosan 30-45 percig tart. Egyetlen kezelés ritkán elég, a kezelést többször érdemes megismételni, általában 5-10 kezelésből álló, vagy a betegség jellegéből adódóan hosszabb kúrákat ajánlunk.

A leggyakoribb indikációk:

-a szervezet tehermentesítése, méregtelenítés,
-étvágycsökkentés, a testsúlycsökkentés elősegítése,
-dohányzásról, alkoholról, stb. való leszokás elősegítése,
-fájdalomcsillapítás, ízületi panaszok,
-stresszoldás, szorongásoldás,
-alvászavar megszüntetése

Ellenjavallt:

-a fül sérült állapota,
-akut, súlyos életveszélyes kórképek,
-súlyos fertőző betegségek.

A fülakupunktúra a betegségek megelőzésében és hatásos terápiájában is szerepet játszik, sokoldalúan alkalmazható. Egyszerű, hatékony, gyors.

A kezelés előtt mindig állapotfelmérést történik és komplex kezelés részeként ajánlom a fül kezelését. Fogyókúra és minden egyéb betegség esetén is életmód és életvezetési tanácsokat is adok. Szükséges és indokolt esetben a fül kezelését testpontok kezelésével is kiegészítem.

A kezelések árai:

Első alkalom: 10000 Ft

Második kezeléstől alkalmanként az ár 5000 Ft.
5 kezelés ára: 23000 Ft.
10 kezelés ára: 42000 Ft.

Tartós tű kezelés ára heti 1x: 7000 Ft. (ASP tűvel)