Fogyási képtelenség

45 éves hölgy azért jelentkezik a rendelésen, mert elmondása szerint minden fogyókúrás módszert kipróbált már, de tartós eredményt nem tudott elérni. Ha sikerült is fogynia, akkor is néhány hónap alatt visszahízta. Jelenleg 168 cm magas és 78 kg.

Egész életét fogyókúrával töltötte, korábban 3 hónap alatt 10 kg-t is le tudott adni, de a második szülése óta, ami 10 éve volt, képtelen elérni az ideális súlyát. Ha most 10 kg-t le tudna adni, azzal már elégedett lenne.

Alig eszik valamit, mégsem tud fogyni. Általában reggelizni nem szokott, kevés kávét iszik, délelőtt egy doboz joghurtot vagy kefirt eszik meg. Ebédre a munkahelyi menzán kap be valamit, általában egy üres főzeléket, vagy esetleg egy natúrszeletet kevés rizzsel vagy krumplival. Este muszáj ennie a családjával, ilyenkor 6-700 kcal-t is elfogyaszt. Az összes napi kalória bevitele így sem haladja meg az 1200-1300 kalóriát.

Rendszeres mozgásra nem jut elég ideje. Reggel a család elindítása miatt saját magára is kevés idő jut, este munka után pedig már fáradt a mozgáshoz. Napközben igyekszik minél többet gyalogolni, mert a munkahelyén ülő munkát végez..

Otthon van egy szobakerékpárja, de hetente kétszer-háromszor 20-30 percre tudja csak használni. A beteg évente egyszer eljár szűrővizsgálatokra, komolyabb betegséget nem állapítottak meg nála.

Különböző fogyókúrás módszerekkel próbálkozott már, csinálta a káposztaleves kúrát, járt fülakupunktúrára, kozmetológiai kezeléseken vett részt, próbálta a váltott étrenden alapuló diétát, és az Atkins-programot. Számos étrendkiegészítő terméket is kipróbált, de csak átmeneti sikereket ért el.

A rendelésen az állapotfelmérés során azt állapítottam meg, hogy a beteg pajzsmirigye jódhiány miatt kissé alul működik, ezért a Metabol jódpótló és anyagcsere szabályzó készítményt javasoltam neki.

A bélrendszer tisztítása céljából az Oxytarm tisztító készítményt kezdte szedni.

A diétában a finomított szénhidrátokat, cukrot, csokoládét, mézet, finomlisztet, fehér kenyeret, tésztákat minimálisra korlátoztuk, ezeket a nap első felében lehetett csak fogyasztania, este nem.

A páciensnek reggel kellett bőségesen ennie, kb. 4-500 kcal-t, tízóraira kb. 200 kcal-t, ebédre kb. 400 kcal-t, délutánra és estére azonban csak nagyon keveset szabadott fogyasztania, általában salátát, joghurtot, főtt tojást javasoltam neki.

A beteg az anyagcsere normalizálása céljából Capsicum C200 homeopátiás szert kapott, és a Yang minőség fokozása céljából ginzenget kezdett szedni.

Mindezek eredményeként a beteg az első hónapban 3 kg-t le tudott adni, közérzete javult, fizikai ereje is nőtt. Beiratkozott egy fitness terembe, szigorúan tartotta a diétát, így a második hónap során 4 kg-tól szabadult meg.

A harmadik hónaptól már nem volt szüksége a segítségemre. A kezelés kezdetét követően 6 hónappal jelentkezett újra.

Ez alatt az idő alatt 15 kg-t fogyott. A sikeren felbuzdulva teljesen átalakult a család élete, reggel együtt bőségesen reggeliznek, este pedig alig esznek valamit.

A karcsú hölgy közérzete jó, étrend kiegészítőit elhagyhatta,
néha már kis nassolást is megengedhet magának.