Asztma

A 6 éves kislányt anyukája hozza a rendelésre. A beteget 3 éve asthma bronchiale-val kezelik.

A beteg kórelőzményéből kiemelhető, hogy anyatejet csak egy hónapos koráig kapott, egy éves korában pedig vesemedence gyulladás zajlott le, amit hónapokig kezeltek.

A gyermek első fulladásos rohama három éves korában volt, ami nagyon ijesztő formában zajlott le, azonnal kórházba került. A beállított kezelés mellett állapota javult, de nem volt teljesen tünetmentes, nagyon fáradékony volt, szinte mindig fázott, rosszkedvű volt, társai körében is nehezen oldódott föl.

Enyhe fulladásos rosszullétei a gyógyszerek ellenére néha előfordultak. Mivel felső légúti hurut több alkalommal is előfordult, ezeket antibiotikumokkal kezelték. Kb. másfél éve a térd- és a könyökhajlatban bőrkiütései jelentek meg, amit bőrgyógyász ekcémának véleményezett. A bőrtünetei a külső kezeléstől elmúltak.

A kis beteg azonban összességében azóta sincs jól, nincs étvágya, de ha eszik is valamit, akkor is puffad a hasa, gyakran van hasmenése.

A rendelésen az állapotfelmérés során a Tüdő és a Vastagbél (kínai orvoslás) energiarendszerében találtam nagyfokú hiányt. Emellett a bélflóra egyensúlya is felborult, kis mértékű Candida gomba szaporulat volt kimutatható. Gócot nem találtam, de az ételallergia teszt búzaliszt, kakaópor, méz, olajos mag és tej allergiát ill. intoleranciát állapított meg.

A kislány diétája ezért meglehetősen szigorúra sikerült, hiszen ki kellett hagynia étrendjéből a finomított szénhidrátokat, az élesztős pékárukat és a fenti élelmiszereket is.

A szülők jó együttműködése révén azonban sikerült a diétát betartania.

Egy hónap alatt a kislány hasi puffadása megszűnt, diétáját bővíthettük. Grapefruitmag cseppet és bélflóra pótló készítményt kapott. A beteg szívesen ivott bodza- és hársfavirág teát, kapott gyermekvitaminokat és antioxidánsokat is. Két inhalátora közül a szteroid gyulladáscsökkentőt tartalmazó szert elhagytuk, állapota nem romlott.

A kezelés második hónapjában alkati homeopátiás szerként China C200-t kapott, ezt kéthetente kellett bevennie. Párhuzamosan használta a hörgőtágító aeroszolját is. A China harmadik bevételét követően óvatosan csökkenteni kezdtük az inhalátor dózisát, ugyanakkor homeopátiás szerének a hígítását C1000-re emeltük.

Ezt követően a kislány állapota összességében javult, csaknem tünetmentessé vált. Hasa nem puffadt, mindent tudott enni, széklete rendeződött, bőrtünetei nem jelentkeztek.

Jelenleg kóros légzési tünete sincs, az utóbbi fél évben fulladásos rohama nem jelentkezett.