Alvászavar

36 éves férfi 5 éve küzd alvászavarral.

Hiába csinál bármit, két-három óránál nem tud többet aludni egy éjszaka. Panaszai életmódjából adódnak, hiszen rendkívüli idegi feszültségben él, egy céget vezet, amely sokféle gonddal küzd. Családi problémák, anyagi nehézségek is fokozzák ezt a feszültséget. Nyugtalan, gyakran agresszív is, sokszor nem tud az érzelmein uralkodni.

Kezdetben háziorvosa írt fel neki altatót, de a beteg attól sem tudott elaludni. Kapott egy másik szert, amitől könnyebben elaludt, de rendszeresen éjjel három óra körül felébredt.

Ezután pszichiátriai szakrendelésre ment el, ahol igen erős nyugtatókat kapott, de azoktól se tudta lehunyni a szemét, csak kábult lett tőle és így virrasztott.

Autogén tréning tanfolyamra is beiratkozott, de a gyakorlatok végzése során olyan feszültség tombolt benne, hogy nem tudta folytatni a gyakorlatokat, így három alkalom után már nem ment tovább a tanfolyamra.

Ezt követően un. alvás diagnosztikai centrumba került, ahol szakvizsgálat történt, de az így beállított kezelés sem hozott eredményt.

A beteg próbálkozott természetes hatóanyagú szerekkel is, citromfű és orbáncfű készítményekkel, komlóból, macskagyökérből készült tablettákkal, próbált friss levegőn sétálni lefekvés előtt, szellőztette a szobát, sőt még az ágya helyét is megváltoztatta, nehogy az legyen a baj, hogy káros földsugárzás következtében nem tud aludni.

Semmi sem segített, a páciens fáradtan, idegesen érkezett a rendelésemre.

Az állapotfelmérés során a Máj (kínai orvoslás) energetikai zavara, toxikus terheltsége volt megállapítható. A betegnek állati fehérjementes étrendet állítottam be, méregtelenítés céljából hetente egyszer lénapot tartott, antioxidánsokat, multivitamint kezdett szedni.

A máj tisztítására komplex homeopátiás szert rendeltem, májvédő teákat ivott, máriatövismag olajat szedett. A rendszeres fizikai aktivitás fokozását javasoltam, ezért a beteg másnaponta jó levegőn futott, alkalmanként 2-4 km-t. Kb. három hét telt el így, de semmi lényegi változás nem történt, a páciens kitartóan csinálta a kúrát.

Ekkor alkati homeopátiás szerként Chamomilla C200-at kapott. A szer bevételét követő harmadik naptól a beteg alvászavara megszűnt, könnyedén aludt el, majd egész éjszaka fel sem ébredt. Később 1000-es potenciában is szedte a szert, havonta egyszer.

A terápia megkezdése óta nyolc hónap telt el,
jelenleg a férfi semmilyen gyógyszert sem szed, alvászavara nincs.
Sikeresen oldotta meg munkahelyi problémáit is.